Mediator Almere - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Almere - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Almere en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Almere kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Schakel een mediator uit Almere in bij conflicten

Een mediator uit Almere kan u helpen bij het oplossen van conflicten. Denk aan conflicten in een relationele sfeer, conflicten op de werkvloer, een conflict met familieleden, enzovoorts. Bij veel van deze conflicten is het vaak niet direct noodzakelijk om een rechtszaak aan te spannen, maar komt u er niet meer zelfstandig uit met de betrokken partijen. Een mediator uit Almere kan in zo’n geval een middenweg voor u zijn. Vaak wordt de hulp van mediators als minder zwaar ervaren, dan het aanspannen van een rechtszaak tegen andere betrokkenen. Op deze pagina leest u meer over de hulp die een mediator uit Almere u kan bieden bij conflicten.


Pak conflicten aan met een mediator uit Almere

Wanneer u een mediator in Almere gevonden heeft, zal deze u uitnodigen voor een gratis gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u voor het eerst uw verhaal doen, waarna de mediator een traject uitstippelt om tot een oplossing te komen. Vaak zijn de eerste gesprekken in zo’n traject gericht op het achterhalen van de oorzaak van een conflict. Op een later moment wordt ingegaan op een passende oplossing. De hulp van een mediator wordt altijd door beide partijen aangevraagd. Bij conflicten dient een mediator immers als een neutrale partij. Op dit punt wijkt de werkwijze van een mediator duidelijk af van die van een advocaat.


Verschillende soorten conflicten oplossen

Een mediator uit Almere kan u vaak hulp bieden bij verschillende soorten conflicten. In veel gevallen hebben mediators ieder hun eigen specialisme. De ene mediator is gespecialiseerd in het oplossen van relationele conflicten, de ander in het oplossen van conflicten op het gebied van huurrecht. Vaak ligt de oorzaak bij relationele conflicten dieper, dan bij een kwestie over huurbetalingen of onderhoud aan een huurwoning. Dit vergt zodoende een hele andere aanpak. Het is om deze reden verstandig om een mediator bij het type conflict wat u heeft op te lossen, te zoeken.


Geschikte mediator in Almere vinden

Om het vinden van een mediator in Almere makkelijker te maken, kan het gebruik van onze zoekmachine u helpen. Bij onze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Almere en de omgeving hiervan aangesloten. Ieder van deze mediators heeft een eigen profiel, waarop u meer informatie vindt over de diensten die mediators aanbieden. Ieder van deze mediators biedt de mogelijkheid aan om een gratis adviesgesprek te houden. Dit maakt het makkelijker om een geschikte mediator bij uw conflict te vinden.


Mediators zijn aangesloten bij de MfN

Alle mediators uit onze zoekmachine zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland. Deze organisatie controleert mediators op de kwaliteit en professionaliteit van hun dienstverlening. Door voor een mediator uit onze zoekmachine te kiezen, bent u zodoende verzekerd van een professionele aanpak bij het oplossen van conflicten. Ook zijn mediators uit Almere aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat zij u gesubsidieerde mediation mogen aanbieden, als u aan de hiervoor gestelde voorwaarden voldoet. Tijdens een gratis gesprek kan een mediator uit Almere u meer over deze voorwaarden vertellen.


Vraag en antwoord

Mediator Almere - Wat zijn de risico’s van het noemen van strafbare feiten bij een mediator?

Om tot een oplossing in een conflict te komen, wil ik de mediator een aantal strafbare feiten vertellen. Deze zijn van invloed op het conflict. Wat zijn de risico’s voor mij?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Aan het delen van strafbare feiten of andere informatie met een mediator in Almere bij het oplossen van conflicten zitten geen risico’s. Een mediator heeft een geheimhoudingsplicht en tekent vooraf een geheimhoudingsverklaring. Dit betekent dat informatie tijdens een rechtszaak, welke mogelijk nog volgt als er niet tot een oplossing gekomen wordt, nooit tegen u gebruikt mag worden. Daarbij hebben andere betrokkenen geen weet van het feit, dat u deze strafbare feiten met de mediator gedeeld heeft. Des te meer informatie u deelt, des te groter is de kans op een succesvol verloop van een traject bij de mediator.

Mediator Almere - Kan ik bij een conflict iedere mediator vragen om hulp?

Ik zit momenteel vast in een conflict. Samen praten heeft geen effect meer. Kan ik iedere mediator vragen om hulp?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis kunt u iedere mediator in Almere om hulp vragen bij een conflict. Er zijn echter een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat deelname aan een traject met een mediator altijd op vrijwillige basis is. Het is om deze reden belangrijk dat een mediator ook door andere betrokkenen geaccepteerd wordt. Daar komt bij dat sommige mediators gespecialiseerd zijn in bepaalde soorten conflicten. Gebruik de zoekmachine op deze website om het zoeken naar een geschikte mediator in Almere zo makkelijk mogelijk te maken.