Mediator Almelo - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Cassese
Mediator Cassese

Briedé Cassese advocaten & mediators

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Almelo

Selecteer een mediator uit Almelo en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Almelo kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Professionele hulp van een mediator

Soms kan professionele hulp wenselijk zijn, bij het oplossen van langlopende conflicten. Denk bijvoorbeeld aan een ruzie met de buren, een ruzie binnen de relationele sfeer, een ruzie met een werkgever, enzovoorts. U heeft hierbij de keuze uit de hulp van een mediator in Almelo, of een advocaat. Veel mensen vinden de hulp van een mediator prettiger. Dit valt te verklaren door het feit, dat de hulp van mediators doorgaans laagdrempeliger en informeler is. Daarbij staat een mediator als neutrale partij tussen alle betrokkenen, in plaats van dat een mediator slechts de belangen van een losse partij behartigt. Iets wat in het geval van een advocaat wel het geval is. Op deze pagina leest u meer over de hulp van een mediator uit Almelo.


Geschikte mediator uit Almelo zoeken

Het zoeken naar een geschikte mediator uit Almelo of de omgeving hiervan kan makkelijker worden, wanneer u de zoekmachine op onze website gebruikt. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators aangesloten, die ieder een eigen profiel hebben. Klik eens op een aantal van deze profielen, om mediators met elkaar te kunnen vergelijken. Ook vindt u handige filters in onze zoekmachine. Zo kunt u naar mediators uit Almelo zoeken, die veel ervaring hebben binnen een specifiek expertisegebied.


Gratis gesprek bij mediators in Almelo

Op het moment dat u een geschikte mediator in Almelo gevonden heeft, kunt u vanuit onze website een gratis gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek maakt u kennis met de mediator en kunt u uw conflict voorleggen. Op basis van de informatie die u hierbij deelt, zal een mediator een traject voor u inrichten. Vaak duurt een traject bij een mediator uit Almelo niet langer dan twee tot vijf gesprekken. Dit is logischerwijs afhankelijk van de aard van een conflict. Om een traject succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat alle betrokkenen geloven in de hulp van een mediator.


Traject bij een mediator

Een traject bij mediators bestaat doorgaans uit twee fases. De eerste fase is hierbij gericht op het achterhalen van de oorzaak van een conflict. In het geval van een burenruzie kan dit lastiger zijn, dan bijvoorbeeld bij zakelijke geschillen. Een burenruzie kan namelijk zijn voortgekomen uit een eerder conflict. De tweede fase is bedoeld voor het zoeken naar een passende oplossing. Een oplossing moet niet alleen een lopend conflict stoppen, ook moeten nieuwe conflicten zo goed mogelijk voorkomen worden.


Gesubsidieerde mediation in Almelo aanvragen

Standaard zijn alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Almelo ook aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Dit maakt dat deze mediators gesubsidieerde mediation aan mogen bieden. Gesubsidieerde mediation noemen we ook wel pro deo mediation of gefinancierde mediation, omdat u mogelijk in aanmerking kunt komen voor een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. U dient hiervoor aan verschillende inhoudelijke- en financiële voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Een mediator kan u hier tijdens een eerste gratis gesprek meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Biedt een mediator ook hulp aan bij een rechtszaak?

Kan een mediator mij ook helpen als ik een rechtszaak start tegen betrokkenen bij een conflict?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Almelo zal altijd handelen als neutrale partij. Dit betekent dat een mediator in geen gevallen de belangen van een individu behartigt. Mocht er na het inschakelen van een mediator bij een conflictsituatie nog geen oplossing gevonden zijn, dan kan overwogen worden om een rechtszaak te starten. De mediator doet in dit geval een stapje terug en is daar niet bij betrokken. Overigens geldt ook, dat informatie die u met een mediator deelt bij een rechtszaak nooit tegen u gebruikt kan worden. Een mediator is verplicht deze informatie geheim te houden.

Op welke manier kan een mediator mij helpen?

Ik las dat het soms heel aantrekkelijk kan zijn om een mediator in te schakelen. Op welke manier kan een mediator in Almelo hulp bieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Almelo zal een aantal gesprekken voeren met betrokken partijen bij een conflict. Belangrijk verschil tussen de werkwijze van een mediator en bijvoorbeeld een rechtszaak, is het feit dat een mediator in Almelo in informele setting te werk gaat. Het maakt het voor betrokkenen vaak makkelijker om vrijuit te spreken. Informatie die een individuele partij deelt met een mediator zal nooit gedeeld worden met andere partijen. De mediator probeert op basis van de gesprekken richting te geven aan een oplossing voor het conflict.