Erfrecht advocaat Den Haag - Gratis gesprek binnen 24 uur!

1 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een advocaat

Advocaat Wong
Advocaat Wong

W Advocatenkantoor

12 ervaringen van anderen
  • Gratis gesprek
  • Binnen 24 uur
  • Geheel vrijblijvend
  • Pro deo
BEKIJK PROFIELGratis gesprek erfrecht advocaat Den Haag

Selecteer een erfrecht advocaat uit Den Haag en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis juridisch gesprek met de erfrecht advocaat uit Den Haag kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Welke ondersteuning biedt een erfrecht advocaat Den Haag? 

Het overlijden van een dierbare roept mogelijk veel emoties bij u op. Niet alleen in de periode rond diens overlijden, maar ook daarna bij de afwikkeling van de nalatenschap. Denk aan het leeghalen van diens woning, waarbij u tal van dierbare bezittingen tegenkomt. Ieder van deze bezittingen heeft een eigen verhaal, een herinnering. Wanneer een overledene geen testament op heeft laten stellen bij de notaris, kan de afwikkeling van een nalatenschap leiden tot conflicten tussen erfgenamen. Om deze conflicten op te lossen is het inschakelen van een erfrecht advocaat in Den Haag aan te raden. Een erfrecht advocaat in Den Haag kan u meer vertellen over hetgeen aan wet- en regelgeving is vastgelegd in het erfrecht. Deze wet- en regelgeving is leidend op het moment dat er een testament ontbreekt. Doel van een erfrecht advocaat in Den Haag is het zo snel mogelijk en in gezamenlijk overleg oplossen van ontstane conflicten. Het liefst zonder tussenkomst van een rechter; het kan de afwikkeling van de nalatenschap van de overledene ernstig vertragen.


Hulp van een erfrecht advocaat Den Haag 

Een erfrecht advocaat in Den Haag helpt u vast te stellen op welk deel van de erfenis u recht heeft. Gaat het uitsluitend om de legitieme portie, of heeft u recht op meer? Onder de legitieme portie verstaat men het deel van de erfenis waar ieder kind recht op heeft na het overlijden van diens ouders. Het komt neer op de helft van het wettelijke deel van de erfenis wat u zou krijgen. Van een legitieme portie is onder meer sprake, wanneer een kind in het verleden onterfd is. Het gaat altijd om de helft van de waarde van het erfdeel in geld. Bent u in het verleden niet onterfd, dan heeft u het recht op het kindsdeel na het overlijden van uw ouders.


Kies voor (pro deo) erfrecht advocaat Den Haag 

Bij het inschakelen van een erfrecht advocaat in Den Haag loont het om uit te zoeken of u in aanmerking komt voor pro deo ondersteuning. Dit geldt voor mensen met een lager inkomen. Om rechtshulp betaalbaar te houden wordt bij pro deo ondersteuning van een erfrecht advocaat in Den Haag een groot deel van de gemaakte kosten vergoed door de overheid. Wel betaalt u vrijwel altijd een eigen bijdrage. Deze is echter beperkt. Niet iedere erfrecht advocaat in Den Haag biedt u pro deo rechtshulp aan. Vink om deze reden de optie “PRO DEO” aan binnen de zoekmachine. Tijdens een gratis eerste kennismakingsgesprek met de erfrecht advocaat in Den Haag kan deze voor u vaststellen of u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp.


Geschikte advocaat erfrecht Den Haag zoeken 

De zoekmachine op deze website verdeelt advocaten over verschillende expertisegebieden, om u snel en gemakkelijk een geschikte erfrecht advocaat in Den Haag te laten vinden. Bij conflicten rondom de afwikkeling van een nalatenschap kiest u voor een raadsman of raadsvrouw binnen het expertisegebied Erfenis en nalatenschap. Heeft u een geschikte erfrecht advocaat in Den Haag gevonden? Op het profiel hiervan kunt u direct een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Doe dit altijd, om uw situatie alvast eens globaal door te kunnen spreken. De erfrecht advocaat in Den Haag vertelt u tegelijkertijd meer over mogelijke vervolgstappen.