Kinderalimentatie - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over kinderalimentatie 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u (meer) kinderalimentatie wilt en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is kinderalimentatie? 

Kinderalimentatie is een financiële bijdrage van de niet verzorgende ouder, aan de kosten van levensonderhoud voor kinderen na een echtscheiding. Kinderalimentatie heeft volgens de wet voorrang op partneralimentatie. Als u gaat scheiden of uw geregistreerd partnerschap beëindigt, blijft u nog wel verplicht om financieel voor uw kinderen te zorgen. De kinderalimentatie wordt berekend door een deskundige die kijkt naar de behoefte, op basis van de huidige levensstandaard en naar de draagkracht van de betalende ex-partner/ouder. 

De niet-verzorgende ouder dient kinderalimentatie te betalen voor kinderen tot 21 jaar. De afspraken omtrent de kinderalimentatie dienen te worden opgenomen in het ouderschapsplan. Het staat u als ouders vrij om zelf afspraken te maken over de hoogte van de alimentatie, u dient er echter wel rekening mee te houden dat de rechter kan beslissen dat het overeengekomen bedrag te laag is. Zodra uw kind 18 jaar is, dienen de afspraken omtrent de kinderalimentatie tussen het kind en de betalende ouder te worden gemaakt. Uw kind is namelijk vanaf dat moment meerderjarig en u bent als betalende ouder verplicht om tot de leeftijd van 21 jaar alimentatie te betalen. Indien uw kind meerderjarig is en studiefinanciering ontvangt, dan kunt u als ouder de rechter verzoeken de alimentatie te verlagen of stop te zetten.

Waarom een (pro deo) advocaat bij kinderalimentatie? 

Een (pro deo) advocaat kan u helpen bij het afdwingen van kinderalimentatie en de berekening van de kinderalimentatie. Ook bij een verzoek tot verlenging van de alimentatieduur of tot het verlagen of het stopzetten van de kinderalimentatie kan de (pro deo) advocaat  u helpen. Dit zijn gerechtelijke procedures waar een (pro deo) advocaat in gespecialiseerd is.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij kinderalimentatie

Als u recht heeft op (meer) kinderalimentatie maar dit niet krijgt kunt u dit afdwingen via een gerechtelijke procedure. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over kinderalimentatie in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'familie en scheiden' hebben ruime ervaring met kinderalimentatie. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u (meer) kinderalimentatie wilt. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.