Bewindvoerder Spijkenisse - Gratis gesprek binnen 24 uur!

40+ bewindvoerders
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

8 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een bewindvoerder werkzaam in Spijkenisse

Bewindvoerder Bilici
Bewindvoerder Bilici

Nederlandse Budget Centrale

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bonthuis
Bewindvoerder Bonthuis

Nationaal Bewindvoerders Loket

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dudink
Bewindvoerder Dudink

Optimaal Bewind

1 ervaring van anderen
 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Damatius
Bewindvoerder Damatius

Damatius Bewindvoeringen

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bicen
Bewindvoerder Bicen

Fin Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Gerritsen
Bewindvoerder Gerritsen

Gerritsen Bewind

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Cox
Bewindvoerder Cox

CMS Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dalemans
Bewindvoerder Dalemans

Zorgbewind Nederland B.V.

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIELGratis kennismakingsgesprek bewindvoerder Spijkenisse

Selecteer een bewindvoerder uit Spijkenisse en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis kennismakingsgesprek.

 • U kunt kennismaken en uw vragen stellen
 • U kunt de financiële situatie bespreken
 • De dienstverlening van de bewindvoerder wordt aan u uitgelegd
 • De procedure om bewind aan te vragen wordt met u doorgenomen

Na het gratis kennismakingsgesprek met de bewindvoerder uit Spijkenisse kunt u bepalen of u de bewindvoerder wilt inschakelen.


Bewindvoerder uit Spijkenisse

Zoek op basis van het expertisegebied van een bewindvoerder in Spijkenisse naar een professional die u kan helpen, uw financiële situatie onder controle te houden. Er zijn verschillende expertisegebieden die onderscheiden kunnen worden. Denk aan het verschil tussen een bewindvoerder in Spijkenisse die voornamelijk cliënten ondersteunt met problematische schulden en een bewindvoerder die hulp biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. Een derde expertisegebied dat onderscheiden kan worden is de groep bewindvoerders in Spijkenisse, die cliënten met een verstandelijke beperking ondersteunen.


Gratis kennismaking met een bewindvoerder uit Spijkenisse

Op het profiel van een geschikte bewindvoerder in Spijkenisse kunt u direct een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Door uw financiële situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen voorafgaand aan deze gratis kennismaking, haalt u hier het maximale uit. Een bewindvoerder in Spijkenisse kan u alvast meer vertellen over de wijze waarop deze u kan ondersteunen. Ook zal de bewindvoerder u informeren over de wijze waarop u bewind in Nederland aanvraagt. Dit is een officieel proces, welke via de kantonrechter verloopt.


Situaties waarin hulp bewindvoerder uit Spijkenisse wenselijk is

Er zijn verschillende situaties te onderscheiden, waarin hulp van een bewindvoerder in Spijkenisse wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een emotionele zware periode in uw leven, kort na een echtscheiding of het overlijden van een dierbare. In deze periodes kan het lastig zijn de controle te houden over uw financiële situatie. Een bewindvoerder in Spijkenisse helpt u hoge schulden te voorkomen, door de rekeningen tijdig voor u te betalen en samen met u te bouwen aan een spaarpot voor later. Ook wanneer u onverhoopt al te maken heeft met problematische schulden biedt een bewindvoerder in Spijkenisse hulp. De bewindvoerder kijkt samen met u, hoe deze schulden zo snel mogelijk kunnen worden afgelost.


Aanpak van een professionele bewindvoerder

Het is gebruikelijk dat een bewindvoerder in Spijkenisse start met het in kaart brengen van uw huidige financiële situatie. Wat komt er maandelijks bij u binnen en hoe hoog zijn uw uitgaven? Hetgeen aan het eind van de maand overblijft wordt gebruikt om de schuldenlast te verminderen, of om een spaarpot op te bouwen. Samen met de bewindvoerder spreekt u een maandelijks bedrag af, wat u kunt gebruiken voor de boodschappen, nieuwe kleding en een dagje uit met vrienden of het gezin. De bewindvoerder in Spijkenisse zorgt voor het tijdig betalen van uw rekeningen.


Aanstellen van bewindvoerder via kantonrechter

Een kantonrechter stelt een bewindvoerder in Spijkenisse officieel aan. Zoals reeds genoemd, zal een bewindvoerder u hier tijdens een eerste gratis kennismaking meer over vertellen. Het aanstellen van de bewindvoerder gebeurt voor bepaalde of onbepaalde tijd, afhankelijk van uw situatie. Bij problematische schulden zal een bewindvoerder bijvoorbeeld altijd voor een vaste periode worden aangesteld; dit is de kantonrechter bij wet verplicht. Wist u dat de kantonrechter niet alleen verantwoordelijk is voor het aanstellen van de bewindvoerder? Deze ziet ook toe op de kwaliteit die een bewindvoerder in Spijkenisse levert. U kunt altijd zelf een bewindvoerder aandragen.


Vraag en antwoord

Moet ik een professionele bewindvoerder kiezen of een particulier?

Op het internet vond ik terug dat ik zowel voor een professionele bewindvoerder in Spijkenisse kan kiezen, als voor een particulier uit mijn eigen omgeving. Wat is raadzaam? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is sterk aan te raden om voor een professionele bewindvoerder in Spijkenisse te kiezen, wanneer u hulp wenst bij het beheren van uw financiën. Het biedt u verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat u met de keuze voor professionele bewindvoering nooit in discussie raakt met mensen uit uw omgeving. Dat zou wel het geval kunnen zijn bij de hulp van een particuliere bewindvoerder. Daarbij beschikt een professionele bewindvoerder in Spijkenisse over de kennis en ervaring om u op adequate wijze van de gewenste hulp te voorzien. Een particuliere bewindvoerder heeft die ervaring over het algemeen niet. 

Kan ik een bewindvoerder toegang geven tot mijn bankrekening?

Via de zoekmachine heb ik een geschikte bewindvoerder in Spijkenisse gevonden. Kan ik deze benaderen en direct toegang geven tot mijn bankrekening, om mijn schulden af te lossen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is niet zonder meer mogelijk om een bewindvoerder in Spijkenisse toegang te geven tot uw bankrekening. Er moet hier een proces voor worden doorlopen, waarbij de rechter uiteindelijk voor de aanstelling van de gevonden bewindvoerder in Spijkenisse zorgt. Het is een proces wat onder het civiel recht valt. Pas na de aanstelling van de bewindvoerder heeft deze het recht om namens u financiële transacties uit te voeren; eerder is dit niet toegestaan. Een bewindvoerder wordt voor een vaste periode of onbepaalde tijd aangesteld. Daarnaast maakt men onderscheid tussen beperkt- en volledig bewind.

Wat is het verschil tussen bewind en curatele?

Mij is niet helemaal duidelijk of ik voor bewind of curatele moet kiezen. Kunnen jullie mij uitleggen wat het verschil tussen beide vormen van hulp is?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zit een groot verschil tussen het aanvragen van bewind en curatele. Bij bewind wordt u door een professionele bewindvoerder in Spijkenisse geholpen bij het op orde krijgen en houden van uw financiële situatie. Een bewindvoerder in Spijkenisse helpt u niet bij uw persoonlijke zaken; dit valt onder uw eigen verantwoordelijkheden. In het geval van curatele, zal een curator u ook bij uw persoonlijke verzorging ondersteunen. De hulp van een curator gaat zodoende verder, dan die van een bewindvoerder in Spijkenisse. Bij financiële nood is de hulp van een bewindvoerder in Spijkenisse veelal voldoende.

Wat zegt het expertisegebied over een bewindvoerder?

In de zoekmachine op deze website zie ik dat bewindvoerders in Spijkenisse verdeeld zijn over verschillende expertisegebieden. Hoe moet ik dit zien?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het expertisegebied van een bewindvoerder in Spijkenisse vertelt u iets over diens ervaring in de ondersteuning van cliënten. De ene cliënt wenst hulp bij zijn of haar financiën als gevolg van een lichamelijke beperking. Iemand anders kampt met problematische schulden die hij of zij zo snel mogelijk af wil lossen. Een bewindvoerder in Spijkenisse zal meer ervaring hebben met de ene groep cliënten, dan met een andere. Om deze reden werken we binnen de zoekmachine met verschillende expertisegebieden.