Bewindvoerder Rotterdam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

40+ bewindvoerders
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

9 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een bewindvoerder werkzaam in Rotterdam

Bewindvoerder Bilici
Bewindvoerder Bilici

Nederlandse Budget Centrale

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bakker
Bewindvoerder Bakker

CB budgetbegeleiding en bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bonthuis
Bewindvoerder Bonthuis

Nationaal Bewindvoerders Loket

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dudink
Bewindvoerder Dudink

Optimaal Bewind

1 ervaring van anderen
 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Damatius
Bewindvoerder Damatius

Damatius Bewindvoeringen

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bicen
Bewindvoerder Bicen

Fin Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Gerritsen
Bewindvoerder Gerritsen

Gerritsen Bewind

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Cox
Bewindvoerder Cox

CMS Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dalemans
Bewindvoerder Dalemans

Zorgbewind Nederland B.V.

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIELGratis kennismakingsgesprek bewindvoerder Rotterdam

Selecteer een bewindvoerder uit Rotterdam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis kennismakingsgesprek.

 • U kunt kennismaken en uw vragen stellen
 • U kunt de financiële situatie bespreken
 • De dienstverlening van de bewindvoerder wordt aan u uitgelegd
 • De procedure om bewind aan te vragen wordt met u doorgenomen

Na het gratis kennismakingsgesprek met de bewindvoerder uit Rotterdam kunt u bepalen of u de bewindvoerder wilt inschakelen.


Op zoek naar een geschikte bewindvoerder uit Rotterdam

U wilt er zeker van zijn dat een bewindvoerder in Rotterdam vaker cliënten geholpen heeft, met een financiële situatie zoals die van u. Gebruik de zoekmachine op deze pagina om een geschikte bewindvoerder in Rotterdam te vinden. Zoek naar een bewindvoerder in uw regio en met het juiste expertisegebied. Sommige bewindvoerders helpen voornamelijk cliënten met problematische schulden, terwijl andere bewindvoerders mensen met een verstandelijke or lichamelijke beperking bijstaan. Op het profiel van een bewindvoerder vindt u meer informatie over diens dienstverlening.


Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Via het profiel van een bewindvoerder in Rotterdam kunt u tevens een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Het kennismakingsgesprek biedt u de mogelijkheid uw situatie alvast voor te leggen. Samen met de bewindvoerder in Rotterdam kunt u kijken op welke wijze deze u kan bijstaan bij het aflossen van de opgelopen schulden. Wanneer u het gevoel heeft dat een bewindvoerder u verder kan helpen, kunt u samen bespreken welk vervolgtraject er doorlopen moet worden om de bewindvoerder aan te laten stellen.


Bewind tijdens een zware periode in uw leven

Tijdens een zware periode in uw leven, bijvoorbeeld als gevolg van een overleden dierbare of een echtscheiding, komt er veel op u af. Het kan lastig zijn in deze situatie grip te houden op uw financiën. Daarbij kan bijvoorbeeld het verlies van uw baan ertoe hebben geleid, dat u uw maandlasten niet meer kunt voldoen. Zonder hierover afspraken te maken met de betrokken partijen, loopt u het risico op een snel oplopende schuldenlast. Een bewindvoerder in Rotterdam helpt u de grip op uw financiën te behouden of terug te krijgen. De zoekmachine die u op deze pagina vindt, maakt het heel eenvoudig om een geschikte bewindvoerder in Rotterdam te vinden bij uw persoonlijke situatie.


Hulp van een ervaren bewindvoerder uit Rotterdam

Een bewindvoerder in Rotterdam helpt u uw financiën inzichtelijk te maken. Waar heeft u schulden lopen? Welke inkomsten komen er momenteel binnen en wat geeft u maandelijks uit aan kleding, boodschappen en uitjes? Het is het begin van het behoud van de controle over uw financiën. Op basis van dit startpunt helpt een bewindvoerder in Rotterdam u te sparen, de maandlasten maandelijks te voldoen en de opgebouwde schulden terug te dringen. Mede door bijvoorbeeld betalingsregelingen te treffen met de verschillende schuldeisers.


Bewindvoerder uit Rotterdam aanstellen via kantonrechter

Het aanstellen van een bewindvoerder in Rotterdam verloopt via een kantonrechter. Houd er rekening mee, dat u hiervoor griffiekosten betaalt. De kantonrechter bepaalt voor welke periode de bewindvoerder in Rotterdam u bijstaat. Let op, dit geldt alleen wanneer er sprake is van schulden. Wanneer er geen schulden zijn, hoeft de kantonrechter geen bewind voor bepaalde duur uit te spreken. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kan de bewindvoerder u hier meer over vertellen. Nadat de bewindvoerder is aangesteld, zal deze voor u bepalen hoeveel geld u maandelijks uit mag geven aan uw boodschappen, kleding en uitjes. Ook zorgt de bewindvoerder dat rekeningen betaald worden en dat begonnen wordt aan het aflossen van schulden.


Vraag en antwoord

Hoe kan een bewindvoerder mij helpen?

Mij is niet helemaal duidelijk op welke manier een bewindvoerder in Rotterdam mij kan helpen. Kunnen jullie dit uitleggen? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

De hulp van een bewindvoerder in Rotterdam is gericht op het onder controle houden of krijgen van uw financiële situatie. Mogelijk is er sprake van een problematische schuld, waarbij de bewindvoerder u helpt deze zo snel mogelijk af te lossen. In het geval van bijvoorbeeld een lichamelijke- of verstandelijke beperking, helpt de bewindvoerder in Rotterdam u schulden te voorkomen door uw rekeningen tijdig te betalen. In dergelijke situaties liggen hard oplopende betalingsachterstanden al snel op de loer. Schakel een professionele bewindvoerder in Rotterdam in via de zoekmachine op deze website. 

Hoe vraag ik bewind aan?

Ik wil mij graag laten bijstaan door een bewindvoerder in Rotterdam, om mijn financiële situatie te verbeteren. Hoe vraag ik bewind aan? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het aanvragen van de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam doet u bij de rechter. U dient hier een aanvraagprocedure voor te doorlopen. Dit klinkt lastiger, dan het in de praktijk vaak is. Laat u indien noodzakelijk bijstaan door iemand in uw omgeving of een bewindvoerder waarmee u reeds kennis heeft gemaakt. Bij het aanvragen van bewind heeft u de mogelijkheid zelf een bewindvoerder in Rotterdam te kiezen. Het is sterk aan te raden dit altijd te doen. Het biedt u namelijk de mogelijkheid vooraf een kennismakingsgesprek te voeren met de bewindvoerder. Op het moment dat de bewindvoerder is aangesteld door de rechter, kan deze u helpen bij het beheren van uw financiën. 

Hoe vind ik een bewindvoerder die mij echt verder kan helpen?

Er wordt in jullie zoekmachine onderscheid gemaakt tussen verschillende expertisegebieden. Hoe vind ik een bewindvoerder in Rotterdam die mij kan helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u voor een bewindvoerder in Rotterdam binnen een van de onderkende expertisegebieden. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen bewindvoerder in Rotterdam die hulp bieden aan mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Een derde categorie wordt gevormd door het expertisegebied problematische schulden. Door voor een bewindvoerder in Rotterdam te kiezen wiens expertisegebied overeenkomt met uw casus, weet u zeker dat deze u verder kan helpen. Op het profiel van een bewindvoerder in Rotterdam vindt u meer informatie over diens ervaring.

Is het slim om na een echtscheiding een bewindvoerder te benaderen?

Onlangs ben ik van mijn ex-partner gescheiden, wat de nodige impact op mijn leven heeft gehad. Is het verstandig om mij bij te laten staan door een bewindvoerder in Rotterdam?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Na een echtscheiding kunt u ervoor kiezen om u bij te laten staan door een bewindvoerder in Rotterdam. Zware periodes in uw leven kunnen het lastig maken uw financiën bij te houden, met alle risico’s van dien. Denk aan rekeningen die niet tijdig betaald worden, waardoor u mogelijk onbewust en onbedoeld schulden opbouwt bij instanties. Een bewindvoerder in Rotterdam helpt u dit te voorkomen, door het beheer over uw financiën van u over te nemen. U kunt een bewindvoerder in Rotterdam aanstellen voor een beperkt- of volledig bewind.

Verschilt curatele van het inschakelen van een bewindvoerder?

Ik overweeg het inschakelen van de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam. Zit er een verschil tussen diens hulp en een curatele?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zit een verschil tussen curatele en bewind. Bij curatele wordt niet alleen naar de financiële situatie van een cliënt gekeken, maar ook naar diens persoonlijke omstandigheden. Denk aan een cliënt die niet langer in staat is diens persoonlijke verzorging te organiseren. Bij de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam wordt uitsluitend naar de financiële situatie van de cliënt gekeken; vaak is het gericht op het aflossen of voorkomen van schulden bij instanties. Een curatele gaat zodoende verder dan de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam.

Kan ik de hulp van een bewindvoerder stoppen?

Het is voor mij niet meer nodig om mezelf te laten ondersteunen door een bewindvoerder in Rotterdam. Zijn er mogelijkheden om de hulp stop te zetten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam op twee manieren laten stoppen. Zo kan een bewindvoerder voor bepaalde tijd zijn aangesteld door een kantonrechter. In dit geval stopt de hulp automatisch, wanneer deze periode verstreken is. U kunt ook actief vragen het hulptraject stop te zetten. Dit doet u via de rechter. In plaats van zelf een verzoek bij de rechter in te dienen, kunt u dit ook door de bewindvoerder in Rotterdam laten doen. Het is aan de rechter om de afweging te maken, of het stopzetten van de hulp in dit stadium slim is.