Bewindvoerder Maastricht - Gratis gesprek binnen 24 uur!

40+ bewindvoerders
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

7 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een bewindvoerder werkzaam in Maastricht

Bewindvoerder Dudink
Bewindvoerder Dudink

Optimaal Bewind

1 ervaring van anderen
 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bicen
Bewindvoerder Bicen

Fin Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Voncken
Bewindvoerder Voncken

Nard Voncken Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Koç
Bewindvoerder Koç

Hoop Financiële Zorg

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Koch
Bewindvoerder Koch

Finzo Limburg

1 ervaring van anderen
 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Cox
Bewindvoerder Cox

CMS Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Siemensma
Bewindvoerder Siemensma

Siemensma Bewindvoering B.V.

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIELGratis kennismakingsgesprek bewindvoerder Maastricht

Selecteer een bewindvoerder uit Maastricht en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis kennismakingsgesprek.

 • U kunt kennismaken en uw vragen stellen
 • U kunt de financiële situatie bespreken
 • De dienstverlening van de bewindvoerder wordt aan u uitgelegd
 • De procedure om bewind aan te vragen wordt met u doorgenomen

Na het gratis kennismakingsgesprek met de bewindvoerder uit Maastricht kunt u bepalen of u de bewindvoerder wilt inschakelen.


Bewindvoerder uit Maastricht

De ene bewindvoerder in Maastricht heeft veel ervaring met het begeleiden van cliënten met een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Een andere bewindvoerder helpt voornamelijk cliënten met problematische schulden. U zoekt een bewindvoerder in Maastricht, die qua ervaring past bij uw situatie. Zo weet u zeker dat u de grip op uw financiën behoudt of terugkrijgt. De zoekmachine op deze pagina helpt u een geschikte bewindvoerder te vinden. Filter de bewindvoerders in Maastricht niet alleen op basis van hun werkgebied, maar ook op basis van hun expertisegebied.


Plan gratis kennismakingsgesprek met een bewindvoerder uit Maastricht

Heeft u een geschikte bewindvoerder in Maastricht gevonden? Via diens profiel heeft u de mogelijkheid een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Gebruik dit gesprek om te kijken of u een zekere klik heeft met de bewindvoerder. U wilt er een goed gevoel bij hebben! Tevens kunt u het gratis kennismakingsgesprek gebruiken om de bewindvoerder in Maastricht alvast meer te vertellen over uw financiële situatie. De bewindvoerder kan op zijn of haar beurt uitleg geven over het traject wat gevolgd moet worden, om deze officieel aan te laten stellen. Ook kan deze u alvast meer vertellen over de wijze waarop deze u kan ondersteunen bij het beheer over uw financiën.


Professionele bewindvoerder voor beheer over financiën

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin u het beheer over uw financiën heeft laten liggen. Mogelijk heeft u geen zicht meer op uw inkomsten en uitgaven, op mogelijke schulden bij externe partijen, enzovoorts. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding van uw ex-partner. Het is een ingrijpende en emotionele situatie. Ook letsel als gevolg van een ingrijpende operatie of bijvoorbeeld een ongeluk kan ertoe leiden, dat het beheren van uw financiën niet langer mogelijk is. Een bewindvoerder in Maastricht neemt deze taak van u over en zorgt dat uw rekeningen tijdig betaald worden. Op deze manier voorkomt u schulden.


Werkwijze van bewindvoerders

Hoe een bewindvoerder in Maastricht u zal helpen bij het terugkrijgen van de grip op uw financiën, zal per bewindvoerder verschillen. In de basis helpt een bewindvoerder in Maastricht u inzichtelijk te maken, hoe uw financiën in elkaar zitten. Wat komt er maandelijks binnen en hoe hoog zijn uw vaste lasten? Op basis hiervan bepaalt de bewindvoerder in Maastricht samen met u, wat u maandelijks uit kunt geven aan bijvoorbeeld de boodschappen. De vaste lasten worden door de bewindvoerder betaalt, om achterstanden te voorkomen. Hetgeen overblijft wordt gebruikt om schulden af te lossen of om bijvoorbeeld een buffer op te bouwen op uw spaarrekening.


Bewindvoerder Maastricht officieel aanstellen

Voordat een bewindvoerder in Maastricht u kan helpen bij het beheren van uw financiën, moet deze officieel worden aangesteld. Dit is een proces wat via de kantonrechter verloopt. Bij het gratis kennismakingsgesprek met de bewindvoerder in Maastricht, kan deze u hier alvast meer over vertellen. Een bewindvoerder kan voor bepaalde en onbepaalde tijd worden aangesteld. Het is afhankelijk van de reden van de aanstelling van een bewindvoerder, voor welke van beide opties gekozen wordt.
 


Vraag en antwoord

Kan ik zelf een bewindvoerder kiezen bij het aanstellen hiervan?

Ik las dat een bewindvoerder in Maastricht door de rechter wordt aangesteld. Kan ik zelf kiezen welke bewindvoerder ik inschakel? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft in Nederland het recht om zelf een bewindvoerder in Maastricht te kiezen, wanneer u hulp inschakelt voor het beheren van uw financiën of het aflossen van een problematische schuld. Het officieel laten aanstellen van een bewindvoerder in Maastricht doet u via de rechter. Een bewindvoerder kan u pas van ondersteuning voorzien, wanneer deze is aangesteld. Dat zou overigens ook gelden, wanneer u in plaats van een professionele bewindvoerder een particulier inschakelt. De rechter zal bij het aanstellen van de bewindvoerder in Maastricht aangeven voor welke periode dit gebeurt.

Helpt een bewindvoerder mij een spaarpot op te bouwen voor later?

Ik wil later graag een spaarpot tot mijn beschikking hebben voor bijvoorbeeld een nieuwe auto. Kan een bewindvoerder in Maastricht mij hierbij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Mogelijk wilt u uw financiën laten beheren door een bewindvoerder in Maastricht, om schulden te voorkomen en uw vaste lasten tijdig te laten betalen. Onder meer mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking kiezen regelmatig voor de hulp van een bewindvoerder in Maastricht om hun financiën te laten beheren. Hetgeen aan het eind van de maand overblijft stopt uw bewindvoerder in Maastricht in een spaarpot, welke u in overleg kunt gebruiken voor grote uitgaven. Maandelijks krijgt u daarnaast een vast bedrag voor uw boodschappen, kleding en bijvoorbeeld uitjes met vrienden.

Waarom werken jullie met verschillende expertisegebieden?

Wat maakt het dat jullie op deze website met verschillende expertisegebieden werken in de zoekmachine?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op deze website verdelen we bewindvoerders in Maastricht over verschillende expertisegebieden. Dit doen we op basis van de achtergrond en ervaring van een bewindvoerder in Maastricht. Het helpt gebruikers van de zoekmachine sneller een geschikte professional te vinden, die deze gebruiker ook daadwerkelijk verder kan helpen bij het beheren van diens financiën of het aflossen van bijvoorbeeld problematische schulden. Onderscheid wordt gemaakt tussen de expertisegebieden Verstandelijke beperking, Problematische schulden en Lichamelijke beperking. Binnen welke van deze expertisegebieden zoekt u naar een bewindvoerder in Maastricht? Op het profiel van de geselecteerde bewindvoerder in Maastricht kunt u een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.

Stopt de hulp van een bewindvoerder automatisch weer?

Ik heb ergens gelezen dat de hulp van mijn bewindvoerder in Maastricht automatisch stopt. Klopt dit en per wanneer gebeurt dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Niet altijd geldt dat de hulp van een bewindvoerder in Maastricht automatisch stopt. Denk aan de situatie waarin een bewindvoerder voor onbepaalde tijd is aangesteld door een rechter. U kunt de rechter in zo’n geval vragen de bewindvoering stop te zetten. Het is aan de rechter om samen met u en uw bewindvoerder in Maastricht te bekijken of dit een verstandige keuze is en welke risico’s dit met zich meebrengt. Denk aan het risico op nieuwe schulden of financiële problemen. De hulp van uw bewindvoerder in Maastricht stopt automatisch, als de rechter deze voor bepaalde tijd heeft aangesteld.