Bewindvoerder Leeuwarden - Gratis gesprek binnen 24 uur!

40+ bewindvoerders
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

8 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een bewindvoerder werkzaam in Leeuwarden

Bewindvoerder Dierdorp
Bewindvoerder Dierdorp

ABO Bewind B.V.

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bonthuis
Bewindvoerder Bonthuis

Nationaal Bewindvoerders Loket

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dudink
Bewindvoerder Dudink

Optimaal Bewind

1 ervaring van anderen
 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Bicen
Bewindvoerder Bicen

Fin Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Van Diepen
Bewindvoerder Van Diepen

Van Diepen Advies en Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Gerritsen
Bewindvoerder Gerritsen

Gerritsen Bewind

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Cox
Bewindvoerder Cox

CMS Bewindvoering

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIEL
Bewindvoerder Dalemans
Bewindvoerder Dalemans

Zorgbewind Nederland B.V.

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
BEKIJK PROFIELGratis kennismakingsgesprek bewindvoerder Leeuwarden

Selecteer een bewindvoerder uit Leeuwarden en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis kennismakingsgesprek.

 • U kunt kennismaken en uw vragen stellen
 • U kunt de financiële situatie bespreken
 • De dienstverlening van de bewindvoerder wordt aan u uitgelegd
 • De procedure om bewind aan te vragen wordt met u doorgenomen

Na het gratis kennismakingsgesprek met de bewindvoerder uit Leeuwarden kunt u bepalen of u de bewindvoerder wilt inschakelen.


Bewindvoerder uit Leeuwarden

Aan de hand van de filters in de zoekmachine op deze pagina vindt u snel en gemakkelijk een geschikte bewindvoerder in Leeuwarden. Naast de mogelijkheid om bewindvoerders te filteren op basis van hun werkgebied, kunt u kijken naar hun expertisegebied. In de zoekmachine worden drie expertisegebieden van elkaar onderscheiden, te weten: problematische schulden, verstandelijke beperking en lichamelijke beperking. Het gebruik van de filters helpt u een bewindvoerder te vinden, die ervaring heeft met cliënten met een vergelijkbare financiële situatie als die van u. Dit verzekert u ervan, dat de bewindvoerder in Leeuwarden u verder kan helpen.


Gratis kennismakingsgesprek met een bewindvoerder uit Leeuwarden

Via het profiel van een bewindvoerder uit Leeuwarden kunt u een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Dit kennismakingsgesprek is niet alleen bedoeld om nader kennis te maken en te kijken of er een klik is met de bewindvoerder. Ook kunt u uw financiële situatie voorleggen en samen met de bewindvoerder in Leeuwarden kijken op welke manier deze verbeterd kan worden. Voor de één betekent dit het aflossen van problematische schulden, voor de ander het onder controle houden van de financiën. Dat laatste is wenselijk wanneer u bijvoorbeeld met een lichamelijke beperking zit.


Professionele hulp van een ervaren bewindvoerder

Zoals reeds genoemd zijn er verschillende vormen van hulp die een bewindvoerder in Leeuwarden u kan bieden. Schulden ontstaan vaak tijdens zware periodes in uw leven. Denk bijvoorbeeld aan een periode waarin u ontslagen bent en niet direct een nieuwe baan kon vinden. De maandlasten lopen door, evenals dat het lastig is direct een verandering te brengen in uw eigen aankopen. Ook een scheiding kan leiden tot een schuldenlast. Naarmate de schulden verder oplopen, wordt het steeds lastiger de controle terug te krijgen. Een bewindvoerder in Leeuwarden kan u hierbij helpen.


Bewindvoerder uit Leeuwarden start met in kaart brengen financiële situatie

Begin samen met de bewindvoerder in Leeuwarden in kaart te brengen wat uw huidige financiële situatie is. Bepaal wat uw maandelijkse inkomsten zijn, op welke toeslagen en uitkeringen u mogelijk recht heeft en wat uw maandlasten zijn. Het helpt inzichtelijk te maken of u maandelijks geld overhoudt, of dat u de schulden juist verder opbouwt. Een bewindvoerder in Leeuwarden stelt samen met u een plan op om de situatie te verbeteren. In het geval dat er geen sprake is van een problematische schuld, helpt de bewindvoerder in Leeuwarden u de situatie onder controle te houden door bijvoorbeeld maandelijks tijdig uw rekeningen te voldoen.


Aanstellen van een bewindvoerder via de rechter

Om u bij te kunnen laten staan door een bewindvoerder in Leeuwarden, moet deze worden aangesteld. Het aanstellen van een bewindvoerder gebeurt bij de rechter. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek kan een bewindvoerder in Leeuwarden u hier meer over vertellen. De aanstelling geldt voor een bepaalde of onbepaalde tijd. Dit is afhankelijk van de reden waarom een bewindvoerder in Leeuwarden wordt aangesteld. Bij problematische schulden wordt een bewindvoerder altijd voor bepaalde tijd aangesteld, dit is wettelijk vastgelegd. In andere gevallen kan dit ook voor onbepaalde tijd.


Vraag en antwoord

Wat zegt het expertisegebied over een bewindvoerder?

Ik zag in de zoekmachine op deze website dat ik bewindvoerders in Leeuwarden kan filteren op basis van hun expertisegebied. Wat zegt het expertisegebied over een bewindvoerder? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u een bewindvoerder in Leeuwarden zoekt, wilt u er zeker van zijn dat deze ervaring heeft met het begeleiden van cliënten in een vergelijkbare situatie als waarin u zich momenteel begeeft. Om u hierbij te helpen verdelen we de bewindvoerders over verschillende expertisegebieden. Deze indeling is bepaald op basis van de ervaring die een bewindvoerder in Leeuwarden heeft met het ondersteunen van cliënten. De ene bewindvoerder helpt voornamelijk mensen met een problematische schuld. Daar waar een andere bewindvoerder in Leeuwarden klaarstaat voor mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking. U leidt dit af aan het expertisegebied van een bewindvoerder. 

Waarom zou ik voor een professionele bewindvoerder kiezen?

Het is mij niet helemaal duidelijk wat de voordelen zijn van de keuze voor een professionele bewindvoerder in Leeuwarden. Kunt u mij dit toelichten? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een professionele bewindvoerder in Leeuwarden heeft de kennis en vooral ervaring, om u snel en doelgericht te kunnen helpen bij het beheren van uw financiën. Deze ervaring komt onder meer van pas, wanneer er betalingsregelingen getroffen moeten worden met schuldeisers. Iets wat iemand in uw directe omgeving zeer waarschijnlijk niet eerder gedaan heeft. De kans op een succesvol verloop is hierdoor kleiner. Zeker bij problematische schulden is de tijd er vaak niet om eerst uit te zoeken hoe het treffen van zo’n betalingsregeling werkt. Een andere reden om voor een professionele bewindvoerder in Leeuwarden te kiezen is het feit, dat u hier open mee kunt praten over uw financiën. Een bewindvoerder werkt geheel discreet.

Hoe laat ik een bewindvoerder aanstellen als ik ondersteuning nodig heb?

Het lukt mij niet om grip te houden op mijn financiën, ik wil hulp van een bewindvoerder in Leeuwarden. Op welke manier kan ik deze laten aanstellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het aanstellen van een bewindvoerder in Leeuwarden gebeurt via de kantonrechter. U dient een aanvraagformulier in, gecombineerd met een aantal bijlagen. De kantonrechter nodigt u vervolgens uit voor een zitting, waar de bewindvoerder in Leeuwarden officieel zal worden aangesteld. Dit gebeurt afhankelijk van de situatie voor bepaalde of onbepaalde tijd. U heeft standaard het recht om zelf een bewindvoerder in Leeuwarden aan te dragen. Maak gebruik van de zoekmachine op deze website om een geschikte bewindvoerder in Leeuwarden te vinden. Tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek kan de bewindvoerder in Leeuwarden u meer vertellen over het te volgen proces.

Een bezoek aan de kantonrechter schrikt mij af, kan ik dit omzeilen?

Ik heb gelezen dat een bewindvoerder in Alkmaar via de kantonrechter wordt aangesteld. Is er een manier om dit proces te omzeilen? De kantonrechter schrikt mij af.

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het laten aanstellen van een bewindvoerder in Leeuwarden via een kantonrechter klinkt op voorhand wellicht spannender, dan het in de praktijk is. Feitelijk komt dit neer op het indienen van een aanvraagformulier met bijbehorende bijlagen. De kantonrechter nodigt u vervolgens uit voor een zitting, waar gekeken wordt of de bewindvoerder in Leeuwarden u kan ondersteunen uw financiën op orde te houden of te krijgen. Wanneer de kantonrechter hierin meegaat, zal deze de bewindvoerder in Leeuwarden aanstellen. Vaak gaat het slechts om een formaliteit. Tijdens een gratis eerste kennismakingsgesprek met de bewindvoerder in Leeuwarden kan deze u hier meer over vertellen.

Kan ik een bewindvoerder om hulp vragen bij mijn revalidatie?

Ik ben momenteel aan het revalideren van een ingrijpend medisch traject. Het lukt me niet om in deze tijd de financiën bij te houden. Kan een bewindvoerder in Leeuwarden mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Ten onrechte wordt soms gedacht dat een bewindvoerder in Leeuwarden uitsluitend hulp biedt aan mensen met hoge schulden. Een bewindvoerder helpt u ook, wanneer u deze schulden wenst te voorkomen. Een revalidatietraject na een ingrijpende medische ingreep is een voorbeeld van een situatie waarin de kans op schulden hoger is. Mogelijk mist u door bezoeken aan het ziekenhuis een belangrijke rekening, welke hierdoor niet tijdig betaald wordt. Of denk aan uw oplopende kosten, bijvoorbeeld voor de brandstof van uw auto of het eigen risico van de zorgverzekeraar. Een bewindvoerder in Leeuwarden helpt u te voorkomen dat dit invloed heeft op uw financiële stabiliteit.