Ontslag met wederzijds goedvinden - Gratis rechtshulp pro deo advocaat
Bij een ontslag met wederzijds goedvinden komen de werkgever en werknemer overeen dat de arbeidsovereenkomst beëindigd zal worden. Daarbij kunnen de werkgever en werknemer zelf afspraken maken over eventuele voorwaarden waaraan dan voldaan moet zijn. Het is verstandig om deze afspraken schriftelijk vast te leggen.
Selecteer een bij Eersterechtshulp.nl aangesloten advocaat voor een gratis adviesgesprek
Het ontslag met wederzijds goedvinden biedt voordelen en ruimte voor onderhandeling. U bent immers niet verplicht akkoord te gaan met het ontslag. Uw werkgever wil u ontslaan en is deels afhankelijk van uw medewerking. De werkgever moet ook rekening houden met uw belangen bij ontslag. De nadelige gevolgen van het ontslag kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd door een transitievergoeding. U ontvangt dan een geldbedrag ter compensatie. Ook de (partiële) ongedaanmaking van een concurrentie- of relatiebeding behoort tot de mogelijkheden. Een advocaat is er voor u om het beste resultaat uit de onderhandeling te halen.
U heeft als werknemer 14 dagen bedenktijd. U kunt dan terugkomen op hetgeen afgesproken is in de beëindigingsovereenkomst. Uw werkgever is verplicht u hierop te wijzen. Wanneer uw werkgever dit niet doet, zal de bedenktijd met nog eens 7 dagen verlengd worden.
Kortom: vraag een pro deo advocaat om gratis juridisch advies bij ontslag met wederzijds goedvinden.