Sociaal zekerheidsrecht - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Wat is sociaal zekerheidsrecht?

Het sociaal zekerheidsrecht omvat alle regels met betrekking tot de inkomensvoorzieningen in situaties van ziekte, pensioen, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Het sociaal zekerheidsrecht is een onderdeel van het bestuursrecht. Indien iemand zonder inkomsten komt te zitten, vormt de overheid een vangnet door middel van sociale voorzieningen en sociale verzekeringen. Sociale voorzieningen zijn bijvoorbeeld de verschillende uitkeringen die een werkloze persoon kan ontvangen, zoals bijstandsuitkering, Wajonguitkering of AOW-uitkering. Sociale verzekeringen zorgen ervoor dat deze uitkeringen ook gefinancierd kunnen worden door middel van ingehouden premies en belastingen.

Vraag een gratis gesprek aan bij sociaal zekerheidsrecht kwesties

Heeft u vragen die betrekking hebben op het sociaal zekerheidsrecht, bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt of ziek bent, selecteer dan een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij sociaal zekerheidsrecht kwesties. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.