Huurrecht - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Wat is huurrecht?

Huurrecht is een rechtsgebied dat gaat over huur- en verhuurregels en de juridische verhouding tussen huurder en verhuurder bij conflicten. U kunt hierbij denken aan conflicten over huurachterstanden, huurverhogingen, achterstallig onderhoud. Al deze conflicten vallen onder het huurrecht.

Vraag een gratis gesprek aan bij huurrecht kwesties

Heeft u vragen die betrekking hebben op het huurrecht, bijvoorbeeld omdat u een conflict heeft met uw huurbaas, selecteer dan een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij huurrecht kwesties. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Huurrecht - Wat zegt het huurrecht over de mogelijkheden om mensen uit hun huis te zetten?

Op dit moment verkeer ik in financieel zwaar weer. Het maakt dat het mij moeite kost de huur maandelijks te betalen. Wat zegt het huurrecht over de consequenties die dit kan hebben?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het huurrecht bevat de regels die gelden voor het huren en verhuren van ruimtes. Bij conflicten tussen een huurder en verhuurder slaat men dit document erop na, om te achterhalen wie er in z’n recht staat. Op het moment dat u de huur niet meer kunt bekostigen, loont het om zo snel mogelijk contact te zoeken met een verhurende partij. Probeer samen tot een oplossing te komen. Het inschakelen van een (pro deo) advocaat kan hierbij helpen. Deze kan u vaak ook meer vertellen over hetgeen het huurrecht zegt over dergelijke situatie.