Bezwaar belastingdienst - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over bezwaar belastingdienst 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij bezwaar tegen de belastingdienst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is bezwaar belastingdienst? 

Tegen een beslissing van de belastingdienst kunt u bezwaar maken. De termijn voor het instellen van bezwaar is zes weken. In principe moet de belastingdienst binnen zes weken een beslissing op het bezwaarschrift nemen. De belastingdienst heeft echter wel de mogelijkheid om deze termijn met zes weken te verlengen. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij bezwaar belastingdienst

Als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar kunt u naar de rechter stappen. Een (pro deo) advocaat kan u helpen bij het opstellen en indienen van een bezwaarschrift tegen de belastingdienst en/of bijstaan bij eventuele vervolgstappen naar de rechter.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering 

Als u een bezwaar wilt maken tegen de belastingdienst heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over bezwaar belastingdienst in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met bezwaar tegen de belastingdienst. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij bezwaar tegen de belastingdienst. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.