Rechtsbijstand - Gratis adviesgesprek in uw regio

Rechtsbijstand zal door de overheid de komende jaren nog moeilijker en duurder worden gemaakt

Iedereen heeft recht op rechtsbijstand. Wie rechtsbijstand niet kan betalen krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt ook wel toevoeging of gefinancierde rechtsbijstand genoemd.

Bij gefinancierde rechtsbijstand worden niet alle kosten van een advocaat of mediator vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gefinancierde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt of u recht heeft op financierde rechtstand en indien dit het geval is op hoeveel gefinancierde rechtsbijstand u recht heeft.

De vraag naar rechtsbijstand is de afgelopen jaren erg gestegen. De overheid zal daarom de komende jaren meer drempels opwerpen die het verkrijgen van rechtsbijstand moeilijker en duurder maken en u eerst wijzen op alternatieven. Op verschillende manieren (mediators, Juridische Loketten etc.) zal worden getracht dat u minder snel naar een advocaat of rechter stapt. Dit kost u veel tijd en energie en leidt misschien niet tot een oplossing van uw juridische probleem of conflict. Eerste Rechtshulp is een online juridisch platform opgericht om rechtsbijstand voor iedereen laagdrempelig, betaalbaar en toegankelijk te maken.

Rechtsbijstand - Gratis adviesgesprek pro deo advocaat of mediator

Eerst Rechtshulp is met meer dan 100 pro deo advocaten en mediators een samenwerking aangegaan. Met hen is overeengekomen dat zij gratis advies vertrekken. Selecteer een advocaat of mediator in uw regio die u wilt raadplegen. Vul uw contactgegevens in en geef aan wanneer u bereikbaar bent.

[Gratis advies advocaat {https://eersterechtshulp.nl/pro-deo-advocaat}]

[Gratis advies mediator {https://eersterechtshulp.nl/mediator}]

De advocaat of mediator zal binnen 24 uur contact met u opnemen en:

  • uw juridische probleem of conflict met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • aangeven wat uw mogelijkheden zijn
  • kijken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand
  • indien u verzekerd bent, uitzoeken of het probleem of conflict onder uw dekking valt

Na de rechtsbijstand bestaande uit een gratis adviesgesprek weet u precies wat uw juridische mogelijkheden zijn en kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Zonder dat u kosten maakt of complexe processen moet doorlopen bij de overheid.